Spletna stran uporablja samo osnovne piškotke za pregled obiskanosti spletnih strani. Se strinjate z uporabo piškotkov na naši spletni strani?   Da, strinjam se    Ne, se ne strinjam    Kaj so piškotki ?


Svetinova ulica 1, 3230 Šentjur pri Celju
T: (03) 74 61 700,  F: (03) 74 61 819
GSM: 051 316-000, info@dom-sentjur.si
Dosegljivi 24-ur na dan 051 644-805

  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
   
Dom starejših Šentjur

Aktualno

Demenca med nami – modul laična javnost (8. - 10. 10. 2018) - IZVEDBA

Demenca med nami – zaključno predavanje za laično javnost v Pegazovem domu Rogaška Slatina

V času od 8.10.2018 do 10.10.2018 smo v projektu Demenca med nami izvedli še zadnji sklop izobraževanj in delavnic, tokrat v prostorih konzorcijskega partnerja Pegazovega doma v Rogaški Slatini. Če smo projekt v lanskem letu začeli s predavanji in izobraževanji za strokovno javnost, smo ga zaključili s programom oz. predavanji za laično javnost.

Kot predavatelji in vodje delavnic so se zvrstili tako odlični strokovnjaki kot tudi laični sodelavci mag. Jože Škrlj, asist. dr. Lina Savšek iz nevrološkega oddelka Splošne bolnišnice Celje, gospa Slavica Biderman, ki demenco opisuje skozi umetniško izražanje, nato naslednji dan Suzana Koštomaj, mag. zdr. nege, iz CSD Šentjur pravnici Irena Tovornik in Alenka Križnik ter Spominčici Rogaška Slatina in Šentjur preko uporabnih vadb za ohranjanje sposobnosti, podanih s strani Špele Kovačič in Maše Jazbec. Dotaknili smo se tem in nadgradili znanja na področju dela z osebami z demenco, prepoznavanja vrst demenc, paliativne oskrbe ter zakonodaje s tega področja. Zadnji dan pa smo potrebo po medgeneracijskem prepoznavanju in sodelovanju ob bolezni spoznavali s pomočjo dr. Zlate Felc, psihiatrinje Mateje Strbad ter dipl. med. sestre Barbare Vertačnik, ki je podala napotke in smernice za ustrezen pristop ob vedenjskih spremembah v procesu bolezni.  Izjemno pomembnih tem in delavnic ne zmanjka, kljub bližajočemu izteku projekta Demenca med nami. Hvala konzorcijskemu partnerju Pegazovemu domu Rogaška Slatina za gostoljubje, vsem udeležencem in udeleženkam v laični javnost ter seveda vsem predavateljem in predavateljicam za trud, pripravljenost in sodelovanje.

Cilje in učinke projekta bomo predstavili na novembrski tiskovni konferenci v Domu starejših Šentjur. Do takrat pa nas čakajo še zadnje aktivnosti v multidisciplinarnem mobilnem laičnem timu v lokalnem okolju.

Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje

Nekaj utrinkov:


   
« nazaj

   

Jedilniki
 
Javna naročila
 
Aktualno

Izjava za javnost - 1. 4. 2021

Dragi svojci in prijatelji naših stanovalcev!

Ob ponovnem zapiranju javnega življenja v Sloveniji vas obveščamo, da bomo tudi v tem obdobju omogočali obiske naših stanovalcev, seveda ob doslednem upoštevanju vseh predpisanih preventivnih ukrepov.

Kot že doslej vas prosimo, da obisk, če je to le mogoče, napoveste v naprej. Pred obiskom je treba izpolniti epidemiološki obrazec in si razkužiti roke, med njim pa vseskozi vzdrževati ustrezno varnostno razdaljo in uporabljati masko. Zaradi  zagotavljanja ustrezne varnostne razdalje vam svetujemo, da na obisk pride le ena ali največ dve zdravi osebi, ki v zadnjih štirinajstih dneh niso bile v stiku z obolelimi.

» podrobnejše