Spletna stran uporablja samo osnovne piškotke za pregled obiskanosti spletnih strani. Se strinjate z uporabo piškotkov na naši spletni strani?   Da, strinjam se    Ne, se ne strinjam    Kaj so piškotki ?


Svetinova ulica 1, 3230 Šentjur pri Celju
T: (03) 74 61 700,  F: (03) 74 61 819
GSM: 051 316-000, info@dom-sentjur.si
Dosegljivi 24-ur na dan 051 644-805

  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
   
Dom starejših Šentjur

Aktualno

Demenca med nami – modul strokovna javnost (10. - 12. 9. 2018) - IZVEDBA

ZAKLJUČNO PREDAVANJE ZA STROKOVNO JAVNOST V PROJEKTU DEMENCA MED NAMI

V terminu od 10. 9. 2018 - 12. 9. 2018 smo v Domu starejših Šentjur izvedli zadnji sklop izobraževanj in delavnic za strokovno javnost v projektu Demenca med nami. Z zadovoljstvom opažamo, da smo na podlagi povratnih anket in informacij prejšnjih izvedb resnično v zadnji sklop povabili strokovnjake in predavatelje, ki so si jih zaželeli in predlagali udeleženci.

Asist. dr. Vid Vanja Vodušek, univ. dipl. psih., spec. klinične psihologije je izvedel uvodno predavanje in nadaljeval z delavnico s praktičnimi primeri iz vsakdanjika obolelih z demenco. Eni bolj, drugi manj zadržani smo spregovorili o izkušnjah in dilemah, iskali rešitve ob nepredvidljivih situacijah, ki jih povzroča bolezensko stanje demence. Ob koncu prvega dne smo se poučili tudi o metodi Montessori za starejše in osebe z demenco, ki nam jo je predstavila dipl. delovna terapevtka Sara Črepinšek, sicer zaposlena v Domu sv. Jožef Celje. Naslednji dan smo pretežni del predavanj namenili vedenjskim spremembam obolelih z demenco in ponovno med nas povabili doc. dr. Roberta Oravecza, dr. med., spec. psihiatrije, psihoterapevta, zaključili pa z nadaljevanjem učenja tehnik za premagovanje stresa v težkih situacijah, ki so del našega poklicnega in privatnega življenja s profesorjem dr. Matejem Tuškom.

Zadnji dan smo gostili dr. Franca Giderja, doktorja biomedicine, strokovnjaka za svetovanje, doseganje izboljšav na področju poklicnega in osebnega udejstvovanja – učili smo se tehnik za obvladovanje stresa in se približali cilju, da v skrbi za druge nujno potrebujemo tudi energijo za skrb zase. Zaključil pa je prof. dr. Zvezdan Pirtošek, dr. med., spec. nevrologije, brez katerega si zaključka izobraževanj za področje strokovne javnosti ne moremo predstavljati. Z zavedanjem, da z boljšim poznavanjem delovanja možganov lahko postanemo tudi boljši ljudje, se iskreno zahvaljujemo vsem predavateljem in predavateljicam ter zopet številnim udeležencem in udeleženkam, ki ste se zaključnega izobraževanja udeležili. Hvala vam, da ste skupaj z nami tkali mozaik projekta Demenca med nami.

V mesecu oktobru pa sledi še zadnja izvedba izobraževanj in delavnic za laično javnost, ki bo potekala v Pegazovem domu v Rogaški Slatini od 8.10.2018-10.10.2018. Vljudno vabljeni !

Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje


Galerijo celotnih utrinkov iz predavanj si lahko ogledate na naši FB strani. Vljudno vabljeni k "všečkanju" strani. Hvala   
« nazaj

   

Jedilniki
 
Javna naročila
 
Aktualno

Izjava za javnost - 1. 4. 2021

Dragi svojci in prijatelji naših stanovalcev!

Ob ponovnem zapiranju javnega življenja v Sloveniji vas obveščamo, da bomo tudi v tem obdobju omogočali obiske naših stanovalcev, seveda ob doslednem upoštevanju vseh predpisanih preventivnih ukrepov.

Kot že doslej vas prosimo, da obisk, če je to le mogoče, napoveste v naprej. Pred obiskom je treba izpolniti epidemiološki obrazec in si razkužiti roke, med njim pa vseskozi vzdrževati ustrezno varnostno razdaljo in uporabljati masko. Zaradi  zagotavljanja ustrezne varnostne razdalje vam svetujemo, da na obisk pride le ena ali največ dve zdravi osebi, ki v zadnjih štirinajstih dneh niso bile v stiku z obolelimi.

» podrobnejše