Spletna stran uporablja samo osnovne piškotke za pregled obiskanosti spletnih strani. Se strinjate z uporabo piškotkov na naši spletni strani?   Da, strinjam se    Ne, se ne strinjam    Kaj so piškotki ?


Svetinova ulica 1, 3230 Šentjur pri Celju
T: (03) 74 61 700,  F: (03) 74 61 819
GSM: 051 316-000, info@dom-sentjur.si
Dosegljivi 24-ur na dan 051 644-805

  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
   
Dom starejših Šentjur

Aktualno

Demenca med nami – modul STROKOVNA JAVNOST november 2017

Pred nekaj dnevi smo uspešno izvedli prvega izmed petih sklopov izobraževanj in delavnic v projektu Demenca med nami – programu izobraževanja in osveščanja za obvladovanje demence, v modulu za strokovno javnost. Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje


V prostorih Doma starejših Šentjur so nam specialisti nevrologi, z nevrološkega oddelka Splošne bolnišnice Celje kot projektni partnerji, odlično predstavili bolezensko sliko demence z vsemi spremenjenimi oblikami vedenja kot tudi razmejitve med različnimi vrstami bolezni.

Uvodni predavanji sta izvedla asistentka Lina Savšek, dr. med., specialistka nevrologije in Anže Goste, dr. med., specialist nevrologije.

Naslednji dan je mag. Boštjan Zupan, dr. med., specialist nevrologije in univ. dipl. psiholog, spec. klinične psihologije, predstavil vrsto primerov iz prakse skozi stopnje demence, podrobneje pa najbolj znano izmed demenc, Alzheimerjevo demenco. Sledilo je predavanje Iwone Ewe Kosi, dr. med., spec. nevrologije, ki je podala učinkovite napotke za zdravo življenje in opisala pojav vaskularne demence. Omenjeni nevrologi so izvedli tudi delavnice po končanem ciklusu predavanj.

Zadnji dan prvega termina pa smo imeli priložnost poslušati predstojnico nevrološkega oddelka Splošne bolnišnice Celje, asist. mag. Marijo Podlesnik Šoštarič, dr. med., specialistko nevrologije, ki nam je na izjemno preprost način podala dejstva o prepoznavanju karakteristik frontotemporalnih demenc in redkih oblik demenc ter posebnosti pri zdravljenju bolezni.

V nadaljevanju smo imeli priložnost pridobiti tudi osnovna spoznanja s področja NLP  (nevrolingvističnega programiranja)  s strani dr. Aleksandra Šinigoja, ki nam je posredoval napotke, kako si za oblikovanje uspešnega odnosa med nami in obolelimi z demenco zastavljati smernice za kongruentni odnos in hkrati dosegati višjo raven zadovoljstva z lastnim življenjem.

Zaključili pa smo z izvrstnim predavanjem in vajami dr. Mateja Tuška, ki nas je opremil z osnovnimi znanji in tehnikami za zmanjševanje doživljanja stresa na delovnem mestu.

Zahvaljujemo se vsem predavateljem in izvajalcem delavnic v prvem terminu izobraževanj, seveda pa tudi vsem številnim udeležencem in udeleženkam, za njihovo aktivno sodelovanje in prijetno druženje.  Kmalu pa nas čaka že nov termin, tokrat v predavalnici Splošne bolnišnice Celje.

Vljudno vabljeni na predavanja in delavnice, ki prihajajo ter k ogledu utrinkov s prvega termina izobraževanja.

Dostop do slik pod aktualno UTRINKI .

Prav tako vabljeni na tem linku na našo FB stran, kjer so na voljo vse slike.

 


   
« nazaj

   

Jedilniki
 
Javna naročila
 
Aktualno

Spoštovani!

Sporočamo, da je od 6. 9. 2021 naprej, v veljavi Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (objavljen v  Ur.l.RS, št. 142/2021, z dne 4. 9. 2021).

Skladno z Odlokom morate obiskovalci v Domu izpolnjevati enega od pogojev PCT, kar smo izvajalci dolžni dosledno preverjati.

» podrobnejše