Spletna stran uporablja samo osnovne piškotke za pregled obiskanosti spletnih strani. Se strinjate z uporabo piškotkov na naši spletni strani?   Da, strinjam se    Ne, se ne strinjam    Kaj so piškotki ?


Svetinova ulica 1, 3230 Šentjur pri Celju
T: (03) 74 61 700,  F: (03) 74 61 819
GSM: 051 316-000, info@dom-sentjur.si
Dosegljivi 24-ur na dan 051 644-805

  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
   
Dom starejših Šentjur

Aktualno

Demenca med nami – modul STROKOVNA JAVNOST (19. do 21. 02. 2018) - IZVEDBA

Februarski modul za strokovno javnost je prinesel novo svežino s predavatelji in pomembnimi temami. Prvi dan v sklopu nas je nagovoril mag. Jože Škrlj, na temo Delo z osebami z demenco, ki je s pomočjo praktičnih odlomkov iz posnetkov pripravil celodnevno predavanje in delavnico. Drugi dan smo namenili paliativni oskrbi obolelih z demenco in pomenu prepoznavanja potrebe po uvedbi paliativne oskrbe v napredovali demenci. Temo je predstavila Mateja Strbad iz Psihiatrične bolnišnice Vojnik, dr. med., spec. psihiatrije. Sledili sta Ninna Kozorog, dr.med.,  spec. nevrologinja in dr. Veronika Kragelj, univ. dipl. psihologinja, ki sta predstavili področje prepoznavanja demence, posebnosti pri bolezni ter veščine v komunikaciji z obolelim. Zadnji dan pa smo ponovno gostili dva predavatelja – doc. dr. Robert Oravecz iz Psihiatrične bolnišnice Ormož, zunanji sodelavec mnogih domov za starejše, psihoterapevt, je na zelo zanimiv in praktičen način približal udeležencem vedenjsko problematiko pri bolnikih z demenco v socialnovarstvenih ustanovah, za zaključek pa je poskrbel mag. Jani Prgić, mediator, NLP trener in NLP coach, s temo Življenje nad črto, v sklopu katere se nas je dotaknil predvsem s temo odgovornosti, ki je v našem vsakdanjiku na delovnem mestu izjemnega pomena.

Iskrena hvala vsem predavateljem in predavateljicam ter seveda velikemu številu udeležencev v vseh treh dneh februarskega modula. Jeseni pa sledi obnovitveni modul.

Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje


Galerijo utrinkov iz predavanj si lahko ogledate na naši FB strani. Vljudno vabljeni k "všečkanju" strani. Hvala   
« nazaj

   

Jedilniki
 
Javna naročila
 
Aktualno

Novinarska konferenca ob zaključku projekta Demenca med nami

V Domu starejših Šentjur je v torek 6.11.2018 potekala novinarska konferenca ob zaključku izjemno uspešnega in v lokalno okolje usmerjenega projekta Demenca med nami – programa izobraževanja in osveščanja za obvladovanje demence. Projekt je izvajal Dom starejših Šentjur skupaj s konzorcijskimi partnerji: Splošno bolnišnico Celje, Zdravstvenim domom Celje, Centrom za socialno delo Enota Šentjur pri Celju, Društvom upokojencev Šentjur, Spominčico Šentjur, Zdravstvenim domom Šentjur in Šmarje pri Jelšah ter Pegazovim domom Rogaška Slatina.

Projekt, ki je potekal od poletja 2017 do novembra 2018, so vsi partnerji označili kot izjemno uspešen in učinkovit, saj ga je v obeh modulih (za strokovno in za laično javnost) obiskalo nekaj manj kot 1500 udeležencev. V modulu za strokovno javnost je bilo izvedenih 32 predavanj in 17 delavnic, pri izvedbi je sodelovalo 31 različnih predavateljev, strokovnjakov. V modulu za laično javnost pa je bilo izvedenih 26 predavanj in 9 delavnic, ki jih je izvedlo 34 različnih predavateljev, strokovnjakov. 

» podrobnejše