Spletna stran uporablja samo osnovne piškotke za pregled obiskanosti spletnih strani. Se strinjate z uporabo piškotkov na naši spletni strani?   Da, strinjam se    Ne, se ne strinjam    Kaj so piškotki ?


Svetinova ulica 1, 3230 Šentjur pri Celju
T: (03) 74 61 700,  F: (03) 74 61 819
GSM: 051 316-000, info@dom-sentjur.si
Dosegljivi 24-ur na dan 051 644-805

  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
   
Dom starejših Šentjur

Aktualno

Demenca med nami – modul LAIČNA JAVNOST (12. do 14. 03. 2018) - IZVEDBA

Z izvedbo predavanj in delavnic v marčevskem modulu za laično javnost smo v Domu starejših Šentjur ponovno napolnili dvorano. Slušatelje so tokrat pritegnile teme s področja prepoznavanja bolezni demence na primarni ravni, v ambulanti družinske medicine, ki sta nam jo predstavili zdravnici, zaposleni v Zdravstvenem domu Šmarje pri Jelšah, Ana Pliberšek, specializantka družinske medicine in Aurora Nassib, specialistka družinske medicine. Ustrezne pristope v komunikaciji in napotke za lažje vključevanje v vsakdanje življenje obolelega z demenco sta v nadaljevanju predstavili Barbara Vertačnik in Damjana Arzenšek, nato pa je pregled različnih vrst demenc podala še Lina Savšek, dr. med., spec. nevrologije iz Splošne bolnišnice Celje. Drugi dan smo pričeli povsem praktično – kako nuditi in zagotavljati pomoč osebam z demenco v domačem okolju, nam je prestavila delovna terapevtka Lucija Pangerl, sledila pa je praktična vaja treninga možganov pod vodstvom Irene Pongračić, fizioterapevtke. Kako pomembno je vključevanje, izobraževanje in osveščanje mlajših in najmlajših generacij, je raziskovala Zlata Felc, dr. med., zaslužna za vzpostavitev Spominčice Šentjur – Združenja zahodno-štajerske pokrajine za pomoč pri demenci in nam je to v zaključku drugega dne druženja tudi predstavila.

Tretji dan pa smo pridobivali pomembne informacije in napotke pri učinkovitem zagotavljanju in uveljavljanju pravic oseb z demenco. Temo je predstavila Irena Tovornik, univ. dipl. pravnica, zaposlena na CSD Šentjur.  Marčevski sklop predavanj za laično javnost pa sta zaključili Barbara Vertačnik s temo staranja in pojava demence ter Suzana Koštomaj, vodja zdravstveno negovalne službe v Domu starejših Šentjur s pomembno in rahločutno temo o zagotavljanju paliativne oskrbe v bolezenskem procesu demence.

Do jeseni letos z izvedbami delavnic in predavanj tako počivamo. Ponovno vas bomo povabili na obnovitveno predavanje za strokovno javnost in tudi za laično javnost. Vmes pa nas čakajo naloge in smeli podvigi uresničevanja zadanih ciljev v projektu Demenca med nami – usmeritev v lokalno okolje, vzpostavitev info točke ter skupine za samopomoč v lokalnem nivoju s pomočjo multidisciplinarnega laičnega mobilnega tima. Z željo in motivacijo, da nam bo uspelo, pa vas že ob tej priliki vabimo k nadaljevanju druženja, udeleževanja na predavanjih in delavnicah v bodoče, k skupnemu cilju: OBLIKOVANJU DEMENCI PRIJAZNEGA OKOLJA.

Projekt sofinanciraCelotno galerijo utrinkov iz predavanj si lahko ogledate na naši FB strani. Vljudno vabljeni k "všečkanju" strani. Hvala

 

 
   
« nazaj

   

Jedilniki
 
Javna naročila
 
Aktualno

Spoštovani!

Sporočamo, da je od 6. 9. 2021 naprej, v veljavi Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (objavljen v  Ur.l.RS, št. 142/2021, z dne 4. 9. 2021).

Skladno z Odlokom morate obiskovalci v Domu izpolnjevati enega od pogojev PCT, kar smo izvajalci dolžni dosledno preverjati.

» podrobnejše